A Gingko Biloba ázsiai őshonos gyógynövény. Egyaránt megterem Japánban, Kínában, Koreában is. A gyógyhatásáról szóló első írásos dokumentumok az ókori Kínából származnak, nagy tiszteletnek örvendő, szent növényként tartották számon. Templomkertekben foglalkoztak a növény nevelésével. Használatát javasolták szív- és tüdőbetegségek esetén, de ismertségét leginkább az agyi érrendszerre kifejtett, értágító hatásának köszönheti. Közel hatvan vegyületet tartalmaz, amely a különféle élettani funkciókat segíti és normalizálja. A szabadgyökök semlegesítésében is élen jár, főként az idegsejtek környékéről tünteti el igen markánsan a káros molekulákat, ezáltal sokat segít az Alzheimer-kór kezdeti stádiumának tüneti kezelésében, és a visszér-betegségek esetén is sokat segít. Hosszú távú alkalmazásban a merevedési zavarokra is jótékonyan fejti ki hatását.
Méz: A méz szintén ősidők óta jelen lévő természetes táplálékunk, a mézzel történő gyógyászati kezelések összefoglaló neve apiterápia. A méz habár négyötödrészt glükózból és fruktózból áll, ám még így is rengeteg jótékony összetevővel, és fontos vitaminkészlettel bír: kalcium, réz, vas, magnézium, mangán, foszfor, kálium, nátrium, cink és kis mennyiségben B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin. A sötétebb színű mézek több ásványi elemet, vasat, rezet és mangánt tartalmaznak.
Baktériumölő hatása is régóta ismert, a háborúkban sebfertőtlenítésre is használták. Ezen kívül kedvezően hat az izomzatra – a szívizomzatra is, a csontokra, az idegrendszerre, csökkentheti a vérnyomást, serkenti a vérkeringést, és vértisztító hatásáról is híres. Magas energiatartalma vitalizál, frissít, serkent, ám napi fogyasztásakor vigyázni kell, mert a túlzott bevitel hízáshoz vezethet.