GAL Glicin 250g

Optimális vércukorszint, fiatal bőr, pihentető alvás; a glicin természetesen és egészségesen édesít.

Termék megvásárlása

2 150 Ft

Készleten

Mutassa meg a terméket másoknak is

Termékleírás

GAL Glicin 250g

A glicin egy természetes aminosav, mely nagy mennyiségben található meg a kollagénben. Mellékíz mentes édes íze miatt ételek/italok édesítésére is alkalmas. Hőálló, így süteményekbe és forró italokba is alkalmazható. Édessége kb a normál kristálycukoréval megegyező.

A glicin a kollagén típusú fehérjékben legnagyobb mennyiségben előforduló aminosav. Más fehérjeforrásokban csak kis mennyiségben fordul elő. Manapság sokkal kevesebb kollagén típusú fehérjét fogyasztunk mint őseink, hiszen a körömpörkölt, csontlé, kocsonya, pacal és hasonló ételek nem túl divatosak már. Jelentősen eltolódott tehát a fehérjebevitelünkből származó aminosavak aránya. (Például csökkent a glicin a többihez képest.) Evolúciónk során nem ez volt a jellemző, így felmerül a gyanú, hogy ennek káros következményei lehetnek. A glicinpótlás előnyös hatásai is ezt a sejtést erősítik.

Jótékony hatásai:

  • növekedési hormon termelés
  • nyugtató hatás
  • izomszövet regenerálódás, erőszintnövelés
  • sejtvolumenizáció

A glicin számos testi működéshez nélkülözhetetlen, többek között a nukleinsavak és más aminosavak szintéziséhez, valamint a növekedési hormon termeléséhez. A sportolók úgy találták, hogy a glicin egy kiegyensúlyozott aminosav formula részeként lelassítja az izomszövetek lebomlását és elősegítik a regenerálódását is. Kimutatták, hogy a növekedési hormon termelést is serkenti, valamint elősegíti a sejtvolumenizációt, így jó hatással van az izomtömeg és az erőszint növelésére.

Kontrollálja a vércukorszintet és megakadályozza az ATP lebomlását, így optimalizálja az energia szintet.

Mivel a bőrben és a kötőszövetekben is nagy mennyiségben található glicin, így természetes hogy ezek gyógyulásában, és regenerálásában is segíthet.

 

Adagolás: Elalvás előtt 1-2dl langyos folyadékban (pl vízben) oldjon fel 1 púpos teáskanálnyit és lassan kortyolgassa el vagy víz nélkül szopogassa el. Javasolt étkezések után is egy keveset (1 csapott teáskanálnyit vagy 1 mokkáskanálnyit ) elfogyasztani, ha étkezésünkben nem voltak kollagén típusú fehérjék. Így az étkezés után fogyasztott glicin segíti a táplálkozással elfogyasztott aminosavak arányának kiegyensúlyozását. Kávéba vagy bármilyen folyadékba elkeverhető, süteményekbe is süthető. Kellemes, mellékízmentes édes íze van (azonban ha a port vesszük a szánkba közvetlenül, akkor az már-már kellemetlenül édes).

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Vélemények
Kapcsolódó termékek